Chleb Herbaciany Z Kaszą Manną Żurawinową

Chleb Herbaciany Z Kaszą Manną Żurawinową
Chleb z kaszą manną żurawinową może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Jeśli masz wyciąg z migdałów, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Budyń Z Kaszy Manny Żurawinowej, Chleb Semolina, oraz Chleb Semolina-farsz jabłkowy z suszoną żurawiną i morelami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło i mąka dwie patelnie bochenka (3 1/2 przez 7 1/2 W. każdy).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki uniwersalnej, mąki kaszy mannej, proszku do pieczenia i soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Mąka Z Kaszy MannejMąka Z Kaszy Mannej
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W innej misce, ubić jajka, aby wymieszać; ubić cukier, oliwę z oliwek, skórkę cytryny i ekstrakty waniliowe i migdałowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
WaniliaWanilia
MigdałyMigdały
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Do suchych składników dodajemy masę jajeczną i mieszamy aż do równomiernego zwilżenia. Delikatnie wymieszać z żurawiną i pistacjami.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
JajkoJajko
5
Ciasto wlać równo do przygotowanych patelni.
6
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż chleb będzie złocisty, a Drewniany szaszłyk włożony do środka bochenków wyjdzie czysty, 20 do 25 minut. Schłodzić chleb w patelniach na stojaku przez 10 minut. Uruchom nóż między chlebem a bokami patelni, a następnie odwróć Patelnie, aby zwolnić chleb; Ustaw bochenki pionowo na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn