Chleb bananowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 232 kalorie, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 34 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj chleb bananowy, jak zrobić chleb bananowy / szybki chleb bananowy, chleb bananowy bez jaj , jak zrobić wegański chleb bananowy, oraz Chleb bananowy - możesz zrobić chleb bananowy w domu, jest łatwy do zrobienia i smakuje wspaniale dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°. masło dno i boki 1 (9 - przez 5-przez 3-cala) patelni bochenek i kurz mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
W dużej misce przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, połączyć masło z cukrem i ubić na średnim poziomie, aż będzie lekkie i puszyste, około 3 minut.
Dodać jajko i ubić na średnim, aż do całkowitego włączenia, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
6
Dodać mieszaninę bananów i ubijać przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Banan
7
Dodać mieszaninę mąki w 2 partiach, i mieszać na niskim aż tylko włączone, o 30 sekund łącznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
8
Dodaj orzechy lub chipsy czekoladowe, w razie potrzeby i użyj gumowej szpatułki, aby złożyć je do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Chipsy
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
9
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni i wygładzić górę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Piec, aż Drewniana wykałaczka włożona w środek bochenka wyjdzie czysta i po naciśnięciu delikatnie w środku bochenka, odskakuje bez pozostawiania wrażenia, 45 do 50 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Piekarnik
11
Przenieś do stojaka z drutu, aby ostygnąć przez 10 do 15 minut, a następnie delikatnie dotknij patelni na blacie, aby pomóc uwolnić Bochenek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
12
Umieść drugi stojak lub dużą płytę na bochenku, Odwróć, a następnie ostrożnie usuń patelnię. Użyj oryginalnego stojaka, aby ponownie odwrócić Bochenek, aby był z prawej strony do góry, a następnie pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed cięciem i serwowaniem. DO AHEAD: chleb bananowy może być pieczony z wyprzedzeniem, całkowicie schłodzony i przechowywany, owinięty w folię, do 2 dni lub zamrożony, owinięty w folię i folię, do 3 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Bananowy
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos