Chińskie brokuły w sosie ostrygowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawki? Chiński brokuły z sosem ostrygowym może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać regularne brokuły, sól, cukier granulowany, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Brokuły Chińskie w sosie ostrygowym (Gai Lan), Gai Lan (Chiński Brokuł) Z Sosem Ostrygowym, oraz Blanszowane Gai Lan Z Sosem Ostrygowym (Chiński Brokuł).
Instrukcje
Jeśli używasz Chińskich brokułów, przycinaj 1/2 cala od dna łodyg; Odrzuć. (Łodygi o średnicy większej niż 1/2 cala należy zmniejszyć o połowę wzdłuż.) Pokroić łodygi na 2 patyczki 1/2 x 1/4 cala. (Ze zwykłymi brokułami, po prostu użyj różyczek.)
Połącz 6 szklanek wody i 1/2 łyżeczki soli w dużym garnku na dużym ogniu; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj łodygi brokułów (lub różyczki); blanszować 2 protokół.
Wyjąć i osuszyć w durszlaku.
Dodaj liście do garnka; blanszować 1 minutę.
Brokuły odsączyć w durszlaku.
Rozgrzać olej rzepakowy w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać imbir; stir-fry 15 sekund.
Dodać brokuły, pozostałe 1/2 łyżeczki soli, sos ostrygowy, i cukier; stir-fry 1 1/2 protokół, lub aż brokuły jest chrupiące-miękkie.
Zdjąć z ognia; skropić olejem sezamowym.