Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną

Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną
Chiński kurczak z pięcioma przyprawami z czerwoną kapustą i zapiekanką ziemniaczaną to danie główne, które serwuje 2. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1300 kalorii, 59G białka, oraz 82g tłuszczu na porcję. Za 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 7 minut. Udaj się do sklepu i podnieś pięć przypraw w proszku, cebulę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jedz za osiem dolców: Gnocchi i zapiekanka z czerwonej kapusty, Zapiekanka z kapusty i ziemniaków, oraz Zapiekanka Z Ziemniaków I Kapusty.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 (3-uncjowe) kokilki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Wrzuć pierwsze 6 składników do miski, upewniając się, że plastry ziemniaków są równomiernie pokryte mieszanką. Spryskaj 2 kokilki sprayem do gotowania i delikatnie wciśnij garść ziemniaków do każdej z nich. Ułóż kokilki na blasze i napełnij każdą filiżankę 3/4 drogi mieszanką śmietany i przykryj wierzch folią. Wsuń patelnię do piekarnika i gotuj, aż ziemniaki się ugotują, około 30 do 45 minut.*
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Zdejmij folię, dodaj 2 łyżki pozostałego sera do każdej kokilki i gotuj, aż ser zacznie bulgotać, około 4 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Wyjmij zapiekanki z piekarnika i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Kapusta: na średniej patelni, na średnim ogniu, dodaj boczek i gotuj, aż będzie chrupiący, około 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Wyjmij boczek na talerz, pozostawiając 3 do 4 łyżek tłuszczu na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
7
Dodaj cebulę i smaż przez 5 do 7 minut na średnim ogniu. Dodaj kapustę, cukier, sól i czarny pieprz i kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
8
Dodaj czerwone wino, Wrzuć składniki i gotuj pod przykryciem, aż płyn prawie całkowicie wyparuje, około 8 do 12 minut. Dodaj ocet balsamiczny i gotuj, aż prawie wyparuje, około 1 do 3 minut. Wyłącz ogień i dodaj zarezerwowany boczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1
Połącz pierwsze 5 składników w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodaj piersi z kurczaka, wymieszaj z marynatą i pozostaw na 10 do 15 minut. Na patelni do smażenia na średnim ogniu dodaj piersi z kurczaka i gotuj przez 4 do 5 minut po stronie pokazowej i 6 minut po drugiej stronie lub do momentu ugotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)Drobno Pokrojona Czerwona Papryka (około 1 średniej Wielkości Papryki)
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
3
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia i posyp każdą pierś 1 łyżką masła. Przykryj folią, odstaw na 5 minut, a następnie pokrój wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
Podawać: połóż porcję kapusty na środku każdego dania. Ułóż kurczaka na kapuście. Przesuń nożem po wewnętrznej stronie każdej kokilki, aby poluzować i odwróć je na talerze przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe

Składniki

2Batoniki toffi HeathChinese five-spice powderChinese five-spice powder6paskiboczek posiekanyboczek posiekany591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2Batoniki toffi Heathsuszony tymianek lub 2 łyżki posiekanych świeżych liści tymiankususzony tymianek lub 2 łyżki posiekanych świeżych liści tymianku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreooliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnieoliwki drylowane, dojrzałe lub faszerowane papryką, opcjonalnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty parmezan lub Gruyere, plus 4 łyżki stołowe do polewy, podzielonetarty parmezan lub Gruyere, plus 4 łyżki stołowe do polewy, podzielone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2do 3 ziemniaków, obranych i pokrojonych w plastry o grubości 1/16 cala na mandoliniedo 3 ziemniaków, obranych i pokrojonych w plastry o grubości 1/16 cala na mandolinie1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebula hiszpańska, około 1 dużej cebuliposiekana cebula hiszpańska, około 1 dużej cebuli1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana czerwona kapusta, około 1/2 głowyposiekana czerwona kapusta, około 1/2 głowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepiersi z kurczaka, bez kości i bez skórypiersi z kurczaka, bez kości i bez skóry11 łyżka suszonego oreganopasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolonemasło niesolone

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Winnicy NV Amber Falls Sarah ' s Choice Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Restauracje w pobliżu NV Amber Falls Winery Sarah ' s Choice Riesling
Restauracje w pobliżu NV Amber Falls Winery Sarah ' s Choice Riesling
Ten półsłodki aromatyczny Riesling ma wyraźny bukiet "miodowy". Idealnie wyważone, to wino ma nuty smakowe dojrzałych owoców z przodu i utrzymujące się lekkie wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 7 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia37
Magazyn