Chińska Szczęśliwa Rodzina
Chińska Szczęśliwa rodzina może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Za $2.16 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 4 porcje z 382 kalorii, 27g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i podnieś połówki piersi z kurczaka, skrobię kukurydzianą, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 67 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia wybitny wynik spoonacular 93%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Chińska Szczęśliwa Rodzina, Szczęśliwa Rodzina, oraz Chińska wołowina Stir-Fry with You Tiao (Chińskie smażone ciasto).
Instrukcje
Rozgrzej grill wewnętrzny i posmaruj sprayem do gotowania.
Umieść paski kurczaka na grillu i gotuj przez około 7 minut. Pozwól im lekko ostygnąć, a następnie pokrój w kostkę.
Podczas gotowania kurczaka rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść krążki cebuli na patelni i gotuj przez kilka minut.
Dodaj czerwoną i żółtą paprykę, młodą kukurydzę i smażone warzywa. Zwiększ ogień do średnio wysokiego; gotuj i mieszaj przez około 15 minut.
Posyp cukrem i solą. Dodaj kurczaka. Rozpuść skrobię kukurydzianą w wodzie i wlej na patelnię wraz z sosem sojowym. Gotuj i mieszaj, aż sos zgęstnieje.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Schloss Johannisberg Gelblack Riesling. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 35 dolarów.
Schloss Johannisberg Gelblack Riesling
Genialny cytrynowy żółty. Nos jest młody z białymi kwiatami, zmieloną skórką cytryny i gruszkami. Podniebienie jest jędrne i świeże, dobrze zbalansowane z chrupiącą kwasowością. Złożony, wyjątkowo zrównoważony i wyrafinowany.Dobrze komponuje się z sałatkami i pieczonym kurczakiem.