Chińska Kiełbasa Smażony Ryż
Chiński kiełbasa smażony ryż może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 268 kalorii, 10g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 9 fanów. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, olej sezamowy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Chińska kiełbasa smażony ryż z chrupiącą smażoną szalotką, Smażony ryż z chińską kiełbasą, oraz Smażony ryż z chińską kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić ryż i 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, a płyn zostanie wchłonięty, 20 do 25 minut. Umyć i namoczyć grzyby shittake w 1 szklance gorącej wody, aż zmiękną, około 10 minut. Grzyby pokroić i odstawić, zastrzegając płyn. Zmielonego kurczaka doprawić sosem sojowym, olejem sezamowym i białym pieprzem.
Rozgrzać olej roślinny na patelni na średnim ogniu. Mieszać w czosnku i gotować, aż pachnące. Wrzucić w ziemi kurczaka, grzyby i kiełbaski. Gotuj i mieszaj, aż kurczak będzie kruchy, równomiernie rumiany i nie będzie już różowy. Wymieszaj w reserved mushroom liquid, ciemnym sosie sojowym, zielonej cebuli i ryżu. Gotować i mieszać, aż ryż jest równomiernie pokryte sosem.
Wlać jajka na ryż, mieszając, aż jajko nie będzie już płynne.