Chińska długa fasola z wodą z pomarańczy Sambal

Chińska długa fasola z wodą z pomarańczy Sambal
Chińska długa fasola z wodą z pomarańczy Sambal może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 93 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 50 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sambal, imbir, sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Podobne przepisy to Fasola Długa Sambal, Glazurowana Chińska Fasola Długa (Lub Zielona Fasola), oraz Chińska Fasola Długa & Boczek.

Instrukcje

1
W średniej misce, wymieszać wodę, sok pomarańczowy, sok z cytryny, ocet, cukier, czosnek, imbir i sambal, aż dobrze połączone i odstawić. Na dużej patelni na dużym ogniu, dodać olej z pestek winogron i fasoli i gotować, aż lekko wyschną. Po ugotowaniu, usunąć fasolę z patelni do ręczników papierowych, aby osuszyć. Powrót patelni na średnim ogniu, dodać pomarańczową mieszaninę wody i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz mieszaninę, aż będzie wystarczająco gęsta, aby pokryć łyżkę, około 20 do 30 minut. Obniżyć ogień do średniego i dodać ugotowaną fasolę. Wrzucić fasolę w pomarańczowej wodzie i gotować przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przenieść mieszaninę fasoli do naczynia i służyć.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia47
Magazyn