Chipsy Ze Słodkich Ziemniaków Z Grilla
Przepis Barbecue Sweet Potato Chips jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek do Dzień Ojca. Mieszanka słodkich ziemniaków, papryka, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 1134 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Domowe Chipsy Ziemniaczane Z Grilla, Domowe Chipsy Ziemniaczane Z Grilla, oraz Chipsy Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć przyprawy w małej misce i odstawić.
Wlać jeden cal oleju do dużego holenderskiego piekarnika lub ciężkiego garnka na umiarkowanie wysokim ogniu.
Podgrzać olej, aż osiągnie 191° na termometrze głębokiego smażenia. Dostosuj płomień, aby utrzymać temperaturę.
Pracując partiami, umieść słodkie ziemniaki w gorącym oleju, od czasu do czasu odwracając i przesuwając plastry za pomocą łyżki szczelinowej lub spdera z siatki drucianej. Smażyć ziemniaki, aż krawędzie zwijają się, a ziemniaki stają się złote i chrupiące, w sumie 3 do 4 minut.
Usmażone ziemniaki przełożyć na blachę wyłożoną papierowymi ręcznikami i natychmiast posypać odrobiną mieszanki przypraw.
Gdy wszystkie chipsy są smażone, przenieść je do dużej miski lub półmisek i posypać pozostałą mieszankę przypraw.