Chipsy Pasternakowe
Chipsy pasternak może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.41 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 381 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz masło, sól, pasternak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Zupa Marchewkowo-Pasternakowa Z Chipsami Pasternakowymi, Zupa marchewkowo-Pasternakowa z chipsami Pasternakowymi, oraz Chipsy Pasternakowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać pasternak i pokroić w 1/4 cala rundy. Doprowadzić patelnię lekko osolonej wody do wrzenia i dodać pasternak. Gotować przez około 5 protokół, do miękkości, ale nadal chrupiące.
Odcedzić i lekko ostudzić. Plastry zanurzyć w roztopionym maśle i ułożyć na blasze do pieczenia. Przechowywać w lodówce, aż masło jest twarde, o 30 protokół.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu. Plastry pasternaku obtoczyć w mące, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru z obu stron.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą, chili w proszku i cayenne do smaku.