Chipsy bajgielowe z solą i czosnkiem
Przepis na Chipsy z bajgla solnego i czosnkowego można przygotować w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 7 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 270 kalorii. Za 55 centów za porcję otrzymasz dodatek na 6 osób. Dostarcza go Allrecipes. Jeśli masz pod ręką jednodniowe bajgle, parmezan, przyprawy i kilka innych składników, możesz to zrobić. 21 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik łyżką wynoszący 38%. Podobne przepisy obejmują Hummus Smoky Chipotle z chipsami z bajgla czosnkowego, chipsy z pieczonego czosnku, ziół i parmezanu oraz chipsy ze słodkich ziemniaków i buraków z solą czosnkową i rozmarynową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F). Lekko nasmaruj blachę do pieczenia oliwą z oliwek.
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój bajgle w krążki o grubości 1/8 cala. Ułóż je w jednej warstwie na natłuszczonej blasze do pieczenia. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, przyprawę włoską i parmezan. Za pomocą łyżki lub pędzla do ciasta nałóż aromatyzowaną oliwę z oliwek na chipsy z bajgla. Jeśli zacznie Ci brakować mieszanki, możesz dodać trochę więcej oleju, nie tracąc przy tym smaku. Chipsy lekko dopraw solą i pieprzem.
Piec przez 15 do 20 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż frytki lekko się zarumienią.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Po ostygnięciu chipsy staną się bardziej chrupiące.