Chipotle Z Grilla-Quesadillas Z Kurczaka

Chipotle z grilla-QUESADILLAS z kurczaka to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 488 kalorii. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, tortille kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Chipotle Z Grilla-Quesadillas Z Kurczaka, Grillowane warzywa awokado Quesadillas z Chipotle krem nerkowca (Wegańskie), oraz Chipotle Chicken Quesadillas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piersi kurczaka posmarować oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem.
Kłaść kurczaka na grillu na średnim ogniu (możesz trzymać rękę od 1 do 2 w. powyżej poziomu grilla tylko 4 do 5 sekund) lub umieścić kurczaka na patelni grillowej na średnim ogniu. Kurczak gotować 4 do 5 minut na stronie, lub aż gotowane przez (pokroić w celu sprawdzenia). Ugotowane piersi z kurczaka pokroić w 1/4 cala.- grube plastry. Utrzymuj grilla lub patelnię grillową na gorąco.
W małej misce, ubij razem chipotle chile, śmietana, majonez, sok z limonki,i kolendry.
Rozprowadzić 1 łyżkę. chipotle-SOS limonkowy na każdej z tortilli. Top 4 tortille każda z 1/2 szklanki sera i ćwierć plastry kurczaka, następnie przykryć Pozostałe tortille (SOS stronie w dół). Umieść każdą quesadillę na talerzu obiadowym.
Przesuń quesadillas z talerzy na grillu na średnim ogniu lub przesuń na patelnię grillową na średnim ogniu (może być konieczne grillowanie quesadillas partiami). Grill odsłonięty, obracając raz, aż ser topi się i obie strony są złote, około 2 minut z każdej strony (użyj dużej szpatułki i szczypce do odwrócenia quesadillas). Jeśli grillujesz partiami, trzymaj gotowe quesadillas ciepłe w piekarniku 200, aż będą gotowe do podania.
Każdą quesadillę pokroić w kliny i podawać z salsą na boku.
Sery: spróbuj rozdrobnionego Monterey jack, cheddar lub kozi ser.
Mięso i owoce morza: Ustaw półmiski grillowanego kurczaka, plastry steków, bekon i gotowane krewetki.
Warzywa: zaokrąglić go z puszki czarnej lub pinto fasoli (opłukane i odsączone); grillowana kukurydza, papryka, Kabaczek, cukinia i cebula; i plasterki świeżej zielonej cebuli.
Podawać z sosem chipotle-limonkowym, pico de gallo, guacamole i kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Weinert Cavas de Weinert. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Weinert Cavas de Weinert]()
Weinert Cavas de Weinert
"Z wybranych winnic w Lujan de Cuyo ta mieszanka malbec, cabernet sauvignon i merlot jest jednym z najjaśniejszych i najczystszych przykładów stylu Weinerta..."- Wine & Spirits 93/100