Przepis Chipotle Tequila Shrimp Tacos jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest wybitnym pescatarian opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 646 kalorii, 43g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. 40 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, stare tortille z mąki el, kolendrę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tequila-Lime Shrimp Tacos w / Chipotle Cream, Chipotle-Krewetki Tequila, oraz Tequila Lime Shrimp Tacos dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W płytkim naczyniu, wrzucić krewetki, sok pomarańczowy, tequila, sok z limonki, chiles i czosnek do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
Tequila
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Czosnek Goya®
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Odstawić 15 minut do marynaty, mieszając dwa razy.
3
W międzyczasie pokrój pomidory śliwkowe i tomatillo na kliny. Połowę złotych pomidorów; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy
Takie Jak Pestki Dyni
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
4
Krewetki odsączyć, odrzucając marynatę. W 12-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj krewetki, pomidory i tomatillo na patelni; posypać solą i pieprzem. Cook 3 do 5 minut, obracając krewetki, pomidory i tomatillo połowie czasu gotowania, aż krewetki skręcić różowy i pomidory są lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Takie Jak Pestki Dyni
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Tortille ciepła na patelni. Wypełnij każdą tortillę i skorupę taco mieszaniną krewetek. Top z kolendry, queso fresco, awokado i pico de gallo lub salsa. Wycisnąć klin limonki na każdym.
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.