Chipotle-Nektarynkowy Sos Barbecue
Chipotle-Nektarynkowy sos Barbecue może być tylko sosem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 10 i kosztuje 42 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Udaj się do sklepu i odebrać ketchup, olej roślinny, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sos Barbecue Chipotle, Sos Barbecue Chipotle Maple, oraz Sos Barbecue Maple Chipotle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj cebulę, chipotle, czosnek i odmierzoną sól. Doprawić pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać ketchup i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące i lekko ciemnieje w Kolorze, o 2 protokół.
Dodaj pozostałe składniki, wymieszać, aby połączyć, i gotować, aż mieszanina jest bulgotanie na brzegach, o 5 protokół.Zmniejszyć ogień do średniego niskiego i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż nektaryny są całkowicie zmiękczone i zaczynają się rozpadać, o 15 do 20 protokół.
Przenieść mieszaninę do blendera.
Zdejmij małą nasadkę z pokrywki blendera (pokrywkę do wlewania) i przykryj przestrzeń ręcznikiem kuchennym (pozwala to na wydostanie się pary i zapobiega oderwaniu pokrywki). Zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.