Chipotle-Czekoladowe Toffi
Chipotle-czekoladowe toffi to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 997 kalorii, 12g białka, oraz 73g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Jeśli masz syrop kukurydziany, półsłodkie kromki czekolady, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi, Ciasto czekoladowo-daktylowe z czekoladową glazurą toffi, oraz Toffee Chocolate Chip Cookies w / Chocolate Drizzle dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w 3-qt. ciężki rondel na średnim ogniu.
Dodać cukier granulowany i kolejne 4 składniki; gotować do rozpuszczenia cukrów, ciągle mieszając. Podłącz termometr candy do patelni. Zwiększyć ciepło do średniego; dodać posiekaną paprykę chipotle i sos. Gotować, często mieszając, w delikatnym wrzeniu 10 minut.
Dodaj migdały i kontynuuj gotowanie i mieszanie przez 10 minut lub aż termometr zarejestruje 29
Zdjąć z ognia. Ostrożnie wlać cukierki na maślaną galaretkę; rozłożyć cukierki do grubości 1/4".
Posypać kromkami czekoladowymi.
Odstawić 2 minuty lub do rozpuszczenia czekolady; rozprowadzić czekoladę za pomocą przesuniętej szpatułki. Ostudzić, aż czekolada stwardnieje. Rozbij toffi na kawałki.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Totus Tuus Cava. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Totus Tuus Cava]()
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava pokazuje jasne aromaty brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej, z odrobiną lukrecji. Wino jest skoncentrowane, przyjemne w dotyku i gęste w ustach, o sypkim, kamienistym charakterze do smaku cytrusów, owoców pestkowych i anyżu. Pokazuje bogactwo i żywotność w ustach, a jasne wykończenie jest długie.