Chilli chicken one-pot

Chilli chicken one-pot zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 52g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 524 kalorie. Ten przepis służy 8. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 328 smakoszy i kucharzy. Mieszanka awokado, oliwa z oliwek, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wiele osób naprawdę lubi to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Andhra Chilli Chicken, jak zrobić Andhra green chilli chicken suchy, Crock-Pot White Bean Sausage Chilli, oraz Chilli Idli-indyjskie chińskie Chilli Idli Fry / easy Lunch Box s Dla Dzieci.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Cebulę smażyć na oleju przez 5 minut, aż staną się miękkie i zaczną kolorować.
Dodać chorizo i smażyć jeszcze kilka minut. Paprykę wymieszać, następnie wlać pomidory, a następnie puszkę wody, kostki bulionu, chili i oregano.
Udka kurczaka ułożyć na wierzchu sosu, naciskając je pod płynem. Gotować na wolnym ogniu, przykryć, a następnie gotować w piekarniku przez 40 minut.
Dodajemy fasolę, mieszamy, gotujemy jeszcze 20 min. Możesz to zrobić do 2 dni wcześniej i zachować chłód.
Aby służyć, podgrzać na górze pieca lub w piekarniku w temperaturze 190C / wentylator 170C / gaz 5 przez 1 godzinę 10 minut, aż rurociągi gorące. Większość kolendry wymieszaj, resztę Wrzuć z awokado, limonką i odrobiną soli, a następnie ułóż na wierzchu.
Podawać z pieczywem czosnkowo-oregano (poniżej) i torebką zielonej sałatki z oliwkami, pomidorkami koktajlowymi i drobno pokrojoną czerwoną cebulą.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava]()
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.