Chili Z Kurczaka Z Białą Fasolą
Potrzebujesz danie główne bezglutenowe i bezmleczne? Chili z kurczaka z białą fasolą może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Za $1.15 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 230 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, fasolę, zmielone nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. 1925 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chili z białej fasoli i kurczaka, 17 Bean White Chicken Chili, oraz Chili Z Kurczakiem I Białą Fasolą dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej olej i gotuj cebulę i czosnek do miękkości.
Dodaj bulion, pomidory, pomidory, papryczki chili i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodaj kukurydzę, kurczaka i fasolę; dusić 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache
Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować, jest etykieta inspirowana Vilarnau NV Brut rosé Cava Gaudi. Ma 4,1 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Vilarnau NV Brut Rose Cava Gaudi Inspired Label
Róża Vilarnau Brut Reserva jest produkowana z trepatu, rodzimej odmiany i Pinot Noir. Dojrzewa przez 15 miesięcy na osadzie. Ta Cava ma jasnoróżowy kolor z piękną aromatyczną złożonością na nosie, w tym świeże owoce, takie jak truskawka. Na podniebieniu świeże, gładkie i owocowe, ale nie słodkie. Idealny do dań z makaronu, pizzy, paelli i fideuá. Podawać bardzo schłodzone.