Chili Z Indyka Z Czarnej Fasoli

Chili Z Indyka Z Czarnej Fasoli
Potrzebujesz bezglutenowe Danie główne? Chili z indyka z czarnej fasoli może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 373 kalorii, 46g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za 3,42 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka kolendry, mielonej kolendry, sera cheddar i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest doskonałe. Podobne przepisy obejmują Chili z indyka i Czarnej Fasoli, Chili Z Indyka Z Czarnej Fasoli, oraz Chili z indyka i Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
W 3-qt. rondel, połącz indyka, cebulę, czerwoną paprykę, czosnek, papryczkę jalapeno, chili w proszku, kminek, kolendrę, oregano, majeranek, płatki czerwonej papryki i cynamon. Gotuj mieszaninę na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż indyk przestanie być różowy. Dodaj pomidory i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Dodaj fasolę i kolendrę. Kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do DekoracjiLimonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
MajeranekMajeranek
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Podawać z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej

Polecane wino: Cava, Shiraz, Grenache

Cava, Shiraz i Grenache to świetny wybór na Chili z indyka. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne w przypadku pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Gramona La Cuvee Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Gramona La Cuvee Cava
Gramona La Cuvee Cava
Słomkowy żółty kolor. Dobra intensywność i wyrazistość na nosie z aromatami pestkowych owoców brzoskwini, loquatu, jabłka i gruszki. Cytrynowa nuta skórki cytryny zapewnia świeżość. Maślane nuty i subtelny dotyk gatunków i miodu.Wino jest dobre na wejściu, średnio mocne na podniebieniu, z dobrą wagą owoców i dobrze zintegrowanym chrupiącym musem. Odświeżające wykończenie i trwała kwasowość.Wino to można spożywać przez cały posiłek, od "aperitifu" po "digestif". Gastronomiczny i wszechstronny.Mieszanka: 70% Xarel.lo, 30% Macabeo
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia53
Magazyn