Chili Z Czarnej Fasoli Z Dynią Zimową
Przepis chili z czarnej fasoli z dynią zimową jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.6 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, Dynia zimowa, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pinto Bean Chili z kukurydzą i dynią zimową, Chipotle-Sałatka z dyni Zimowej i Czarnej Fasoli, oraz Squash - Black Bean Chili dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i paprykę, i gotować, mieszając często, aż miękkie, o 5 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę. Mieszać w fasoli, bulion, pomidory, zielone chiles, chili w proszku, chipotle chile w proszku, i oregano. Dusić, pod przykryciem, 10 minut. Odkryć i gotować 10 więcej minut.
Pokrój squasha na pół wzdłuż, zgarnij i wyrzuć nasiona, przekłuj widelcem kilka razy i włóż do bezpiecznego w kuchence mikrofalowej naczynia z 1/4 cala wody. Przykryć folią; kuchenka mikrofalowa na wysokim 8 minut lub do miękkości.
Ostudzić; obrać małym ostrym nożem i pokroić w 1/2-calowe kawałki. Wymieszać squash do mieszanki fasoli; gotować 5 minut. Wymieszać z solą.
Andrea ' s Wine pick: chiles, fasola i squash wymagają ziemistego dymu francuskiego czerwonego wina Rodanu. Poszukaj wspaniałego rocznika 2004 La Vieille Ferme CTES du Ventoux ($99).
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Można spróbować jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada