Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Ciecierzyca i kukurydza Chili może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.33 za porcję. Jedna porcja zawiera 489 kalorii, 24g białka, oraz 5G tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 332 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Jeśli masz ciecierzycę, bulion warzywny, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Chili Z Ciecierzycy, Chili z kurczakiem i ciecierzycą, oraz Jagnięcina I Ciecierzyca Chili.
Instrukcje
1
W dużym garnku, połączyć bulion, pomidory, chilis, cebula, papryka, papryka, kminek i chili w proszku. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez godzinę lub aż większość, ale nie wszystkie płyn ma gotowane off i cebula są przezroczyste i zielone papryki przetargu. Najlepiej, aby cienka warstwa płynu nadal pokrywała patelnię. Jeśli się spieszysz, nie martw się-możesz mniej gotować, będziesz miał tylko zupę z chili. Następnie dodaj pastę pomidorową, czysty syrop klonowy i mrożoną kukurydzę. Zmniejszyć ciepło do najniższego możliwego ustawienia i dokładnie ogrzać. Gdy kukurydza jest ciepła, dodać fasolę i sos pomidorowy plus sól i cayenne do smaku. Następnie kontynuuj podgrzewanie na małym ogniu, aż fasola będzie ciepła, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Klonowy
Zielony Pieprz
Mielony Pieprz Cayenne
Pasta Pomidorowa
Sos Pomidorowy
Papryka
Kukurydza
Pomidor
Papryka
Papryka Chili
Cebula
Fasola
Bulion
Kminek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Garnek
2
Dekoruj z liści kolendry i dodać wegańskie rozdrobnione Monterary jack sera lub dollop wegańskiej kwaśnej śmietany na górze w razie potrzeby.Informacje Żywieniowe