Chili-Oregano-Olej Czosnkowy

Chili-Oregano-Olej Czosnkowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj oleju chili-oregano-czosnkowego. Ten przepis służy 4 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 0g białka, oraz 5G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz do 2 chiles del arbol, ząbki czosnku, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, Dip Czosnkowy Oregano, oraz Czosnek Oregano Cukinia.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w rondlu na małym ogniu; gotować 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia; ostudzić 15 minut. Przecedzić olej przez durszlak wyłożony gazą do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Uwaga: Aby zachować bezpieczeństwo, przechowywać w lodówce domowej roboty olej smakowy natychmiast po jego przygotowaniu i używać go w ciągu jednego tygodnia. Powód: składniki takie jak czosnek i zioła mogą przenosić zarodniki, które mogą powodować zatrucie pokarmowe. Olej zapewnia idealne środowisko dla wzrostu zarodników, szczególnie jeśli pozostają w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Casteller Cava Brut z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Casteller Cava Brut
Casteller Cava Brut
Casteller Brut Cava wykazuje aromaty zielonego jabłka i cytrusów. W ustach ma ostre, świeże smaki z nutami cytrusowo-limonkowymi i odrobiną słodyczy. Smakuje świeżo, czysto i nerwowo.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn