Chiles en Nogada
Chiles en Nogadan jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka oleju roślinnego, cebula, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chiles en Nogada, Chiles En Nogada, oraz Kolacja: Chiles en Nogada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Dla chiles: w średnim saute patelni na średnim ogniu, podgrzać olej roślinny.
Dodać kurczaka i gotować, aż zacznie się biały, o 5 protokół.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj jabłka, morele, żurawinę, gruszki, rodzynki i czosnek i gotuj przez 2 minuty. Wymieszać pastę pomidorową i gotować jeszcze 2 minuty.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 5 protokół. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, a następnie zdjąć z ognia.
Każdą pieczoną paprykę Poblano napełniamy jedną czwartą mieszanki kurczaka i odstawiamy.
Do sosu: w średnim saute patelni na średnim ogniu, gotować szalotki w oleju roślinnym, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż zmieni kolor jasny karmel, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie prawie całkowicie odparowany, o 15 protokół.
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 15 więcej minut. Migdały wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Aby służyć, umieścić każdy faszerowany pieprz poblano na talerzu i top z 2 łyżkami sosu.
Dekoruj kolendrą i nasionami granatu.