Chiles en Nogada

Chiles en Nogada
Chiles en Nogadan jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka oleju roślinnego, cebula, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chiles en Nogada, Chiles En Nogada, oraz Kolacja: Chiles en Nogada dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla chiles: w średnim saute patelni na średnim ogniu, podgrzać olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Dodać kurczaka i gotować, aż zacznie się biały, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Dodaj jabłka, morele, żurawinę, gruszki, rodzynki i czosnek i gotuj przez 2 minuty. Wymieszać pastę pomidorową i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
6
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 5 protokół. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Każdą pieczoną paprykę Poblano napełniamy jedną czwartą mieszanki kurczaka i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Do sosu: w średnim saute patelni na średnim ogniu, gotować szalotki w oleju roślinnym, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodać czosnek i gotować, aż zmieni kolor jasny karmel, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
10
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie prawie całkowicie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 15 więcej minut. Migdały wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
12
Aby służyć, umieścić każdy faszerowany pieprz poblano na talerzu i top z 2 łyżkami sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
13
Dekoruj kolendrą i nasionami granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn