Chiles en Nogada

Chiles en Nogada
Chiles en Nogadan jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.21 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 777 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 18 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka oleju roślinnego, cebula, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chiles en Nogada, Chiles En Nogada, oraz Kolacja: Chiles en Nogada dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla chiles: w średnim saute patelni na średnim ogniu, podgrzać olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodać kurczaka i gotować, aż zacznie się biały, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
5
Dodaj jabłka, morele, żurawinę, gruszki, rodzynki i czosnek i gotuj przez 2 minuty. Wymieszać pastę pomidorową i gotować jeszcze 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
6
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, o 5 protokół. Doprawić cukrem, solą i pieprzem, a następnie zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Każdą pieczoną paprykę Poblano napełniamy jedną czwartą mieszanki kurczaka i odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
8
Do sosu: w średnim saute patelni na średnim ogniu, gotować szalotki w oleju roślinnym, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodać czosnek i gotować, aż zmieni kolor jasny karmel, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10
Dodać wino i gotować na wolnym ogniu, aż zostanie prawie całkowicie odparowany, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
11
Dodać śmietanę i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 15 więcej minut. Migdały wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
12
Aby służyć, umieścić każdy faszerowany pieprz poblano na talerzu i top z 2 łyżkami sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
13
Dekoruj kolendrą i nasionami granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn