Chile Verde
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Chile Verde. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 27g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz łopatkę wieprzową, mielone goździki, jalapeños i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ten przepis jest lubiany przez 5775 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wieprzowina Chile Verde z czerwoną salsą Chile, Tamales De Pollo Con Chile Verde - Tamales Zielony Chile, oraz Chile Verde.
Instrukcje
Usuń z pomidorów papierowe łuski i dobrze spłucz.
Przeciąć na pół i ułożyć ścięte bokiem, wraz z 5 nieobranymi ząbkami czosnku, na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Umieść pod brojlerem na około 5-7 minut, aby lekko zaczernić skórę.
Wyjąć z piekarnika, ostudzić na tyle, aby obsłużyć.
Jeśli chcesz uzyskać dodatkowy smak Chilli innych niż jalapenos, możesz dodać kilka Anaheim lub Poblano chiles. Albo użyć konserwy zielone chili lub pieczone świeże chili nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, aż poczerniały wokół.
Ostudzić w torbie, usunąć skórę, nasiona i łodygę.
W blenderze umieścić pomidory, w tym skórki.
Wyjąć ze skórek Prażone ząbki czosnku, dodać do blendera.
Dodaj posiekaną paprykę Jalapeño, inne chili (jeśli używasz ich), i kolendry do blendera. Pulsuj, aż wszystkie składniki zostaną drobno posiekane i wymieszane.
Wieprzowinę obficie przyprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym, patelni o dużym dnie na średnim ogniu i brązowych kawałków wieprzowiny dobrze ze wszystkich stron.
Pracuj partiami, aby wieprzowina nie była zatłoczona na patelni i miała większe szanse na dobre brązowienie. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szczypiec, podnieść wieprzowinę z patelni i umieścić w misce, odstawić.
Podsmaż cebulę i czosnek:
Wylać nadmiar tłuszczu, wszystko poza łyżką stołową, i umieścić cebulę i czosnek w tej samej patelni i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kuleje, o 5 protokół.
Dodaj wieprzowinę, oregano, SOS tomatillo, czas, goździki mielone: jeśli patelnia jest wystarczająco duża, aby gotować całą partię Chile verde, z sosem i mięsem, następnie dodać wieprzowinę z powrotem na patelnię. Jeśli nie, weź duży garnek do zupy i dodaj do niego mieszankę cebuli i wieprzowinę.
Dodaj oregano do patelni.
Dodaj sos tomatillo Chile verde do wieprzowiny i cebuli.
Dodać bulion z kurczaka (wystarczy, aby przykryć mięso).
Dodać szczyptę zmielonych goździków.
Dodać trochę soli i pieprzu. (Nie za dużo, jak Chile verde będzie nadal gotować i skoncentrować się trochę.)
Dusić 2-3 godziny: doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do lekkiego duszenia. Gotować przez 2-3 godziny lub do czasu, aż wieprzowina będzie przetargu widłowego.
Przyprawę dostosuj do smaku solą i pieprzem.
Podawać z hiszpańskim ryżem i rozgrzaną mąką tortille lub świeżo wykonane tortille kukurydziane.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.