Chile-Krewetki Czosnkowe
Chile-krewetki czosnkowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 363 kalorie, 37g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, pieprz, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać brązowy ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy Brązowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 49%. Chile-krewetki czosnkowe, Czosnek Pieczone Krewetki Z Czerwonym Chile Oleju, oraz Grillowane Tajskie Chile Krewetki Czosnkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Krewetki równomiernie posypać solą i czarnym pieprzem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj krewetki, czerwona papryka, czosnek, i liść laurowy do patelni; gotować 3 minuty, często mieszając.
Dodaj wino i cytrynę do patelni. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej, i doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 3 protokół).
Zdjąć z ognia. Odrzuć liść laurowy i cytrynę.
Dodać natkę pietruszki i masło, mieszając do rozpuszczenia masła.
Podawać krewetki i sos na ryżu.
Podawać z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.