Chile Colorado Fandango
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Chile Colorado Fandango. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.12 za porcję. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 57g białka, oraz 16G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej sałatkowy, sól, piwo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chile Colorado Burritos, Wieprzowina marynowana w Chile Colorado, oraz Domowy Sos Chile Colorado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odrzuć łodygi i nasiona chili. Chili opłukać, umieścić w misce i dodać 2 1/2 szklanki wrzącej wody.
Odstawić, mieszając od czasu do czasu, aż chili kuleją, 8 do 10 minut.
Chili spuścić, rezerwując 3/4 szklanki moczenia cieczy; wyrzucić resztę.
W blenderze lub robocie kuchennym, wirować chili, zastrzeżone moczenie cieczy, cebuli i czosnku, aż gładko pured.
Wlać olej do miski 5-do 6-quart na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, dodaj wołowinę i wieprzowinę, 1 warstwę na raz; często mieszaj, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, 5 do 7 minut na partię. Gdy mięso jest rumiane, przełożyć łyżką szczelinową do miski. Wyrzucić tłuszcz na patelni.
Powrót mięsa i zgromadzonych soków na patelnię; dodać mieszankę chili, kminek, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i piwa. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, często mieszając. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie po przekłuciu, 3 do 3 1/2 godziny. Jeśli sos jest cieńszy niż chcesz, odkryć i gotować na wolnym ogniu, aż zredukowana do pożądanej konsystencji, 20 do 30 minut dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada