Chilaquiles z indykiem i pieczoną salsą Tomatillo
Chilaquiles z indykiem i pieczoną salsą Tomatillo może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 39g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,27 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, crème fraîche, tortille kukurydziane i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chilaquiles z salsą Ancho-tomatillo, Chilaquiles Maxa i Eli Sussmana z salsą Tomatillo, oraz 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 3 1 / 2-quart Ognioodporne niereaktywne płytkiej zapiekanki lub głębokiej patelni do 191°. Smaż tortille partiami, obracając od czasu do czasu, aż złoty, o 1 minutę, i przenieść do ręczników papierowych do odsączenia (powrót oleju do375 między partiami). Dokładnie wylać wszystko, z wyjątkiem 1 łyżki gorącego oleju, do dużej metalowej miski, aby ostygnąć przed odrzuceniem.
Rozgrzej piekarnik do 191°. cebulę ugotuj w oleju w zapiekance na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż zmięknie.
Dodać bulion i indyka i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając, aż płyn zmniejszy się do około 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Dodać 2 1/2 szklanki salsy i doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i wymieszać z paskami Monterey Jack i tortilla.
Piec chilaquiles, Odkryte, w środku piekarnika do bulgotania, o 15 protokół.
Ubij razem Creme fraîche i mleko.
Podawać chilaquiles posypane Creme fraîche, kolendra, i ser.
Użyliśmy 12-na 2-calowy Okrągły emaliowany żeliwny garnek do montażu i pieczenia naszych chilaquiles. Szeroka płytka zapiekanka dała nam wystarczająco dużo miejsca do smażenia i mieszania. Pozwoliło to również na ładną równowagę chrupiących tortilli na górze i bardziej miękkich na dole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD]()
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.