Chicken Vindaloo

Chicken Vindaloo
Kurczak Vindaloo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,31 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 101 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka brązowego cukru, wody, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Vindaloo, Autentyczny Kurczak Vindaloo, Chicken Vindaloo, oraz Chicken Vindaloo.

Instrukcje

1
Sól i pieprz ćwiartki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2
Rozgrzać dużą patelnię i brązowy kurczaka w Ghee. Będziesz musiał to zrobić w dwóch partiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Wyjmij kurczaka do zapiekanki pokrytej 6-litrowym piecem, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj czosnek i cebulę na patelni i smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj do zapiekanki wraz z imbirem, kminek, nasiona gorczycy, cynamon, goździki, kurkuma, cayenne, i papryka.Podsmaż wszystko przez kilka minut i dodać wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem dodatków.Przykryć i dusić, aż kurczak będzie miękki. około 45 minut. Wymieszać kilka razy podczas gotowania; częściowo zdjąć pokrywkę w ciągu ostatnich 10 minut lub tak, aby zagęścić sos. Wierzch z dekoracjami.Ghee: masło, które jest gotowane, aby oddzielić jasny tłuszcz masła z mleka stałych i wilgoci, pomysłowy sposób, który pozwala masło zachować przez długi czas.Tamaryndowiec: Pasta i koncentrat tamaryndowy, świeże produkty, są dostępne w sekcji produktów na wielu rynkach etnicznych. Oba produkty, wykonane z tamaryndowca, muszą zostać odtworzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
KurkumaKurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
GheeGhee
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn