Kurczak Vindaloo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 2,31 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 468 kalorii. Ten przepis z Food.com ma 101 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka brązowego cukru, wody, zmielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak Vindaloo, Autentyczny Kurczak Vindaloo, Chicken Vindaloo, oraz Chicken Vindaloo.
Instrukcje
1
Sól i pieprz ćwiartki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczaka
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2
Rozgrzać dużą patelnię i brązowy kurczaka w Ghee. Będziesz musiał to zrobić w dwóch partiach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ghee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Wyjmij kurczaka do zapiekanki pokrytej 6-litrowym piecem, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
Smażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj czosnek i cebulę na patelni i smażyć na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodaj do zapiekanki wraz z imbirem, kminek, nasiona gorczycy, cynamon, goździki, kurkuma, cayenne, i papryka.Podsmaż wszystko przez kilka minut i dodać wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem dodatków.Przykryć i dusić, aż kurczak będzie miękki. około 45 minut. Wymieszać kilka razy podczas gotowania; częściowo zdjąć pokrywkę w ciągu ostatnich 10 minut lub tak, aby zagęścić sos. Wierzch z dekoracjami.Ghee: masło, które jest gotowane, aby oddzielić jasny tłuszcz masła z mleka stałych i wilgoci, pomysłowy sposób, który pozwala masło zachować przez długi czas.Tamaryndowiec: Pasta i koncentrat tamaryndowy, świeże produkty, są dostępne w sekcji produktów na wielu rynkach etnicznych. Oba produkty, wykonane z tamaryndowca, muszą zostać odtworzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamarynd
Do Przyprawiania Mięsa
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej Wody
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.