Chicken Piccata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kurczaka Piccatan spróbować. Jedna porcja zawiera 250 kalorii, 37g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka mielonego pieprzu, granulki bulionu o smaku kurczaka, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w małym rondlu; gotuj na średnim ogniu, aż masło rozpuści się, często mieszając. Odstawić i ogrzać.
Umieść kurczaka między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; spłaszczyć do grubości 1/4 cala za pomocą młotka do mięsa lub wałka do ciasta.
Połączyć mąkę, papryka, i papryka w płytkiej misce; pogłębiać kurczaka w mieszaninie mąki.
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu.
Dodać kurczaka i gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż kurczak jest lekko rumiane.
Przełożyć kurczaka na talerz i skropić mieszaniną wina.
Posypać posiekaną natką pietruszki i udekorować plasterkami cytryny, w razie potrzeby.