Chicken Piccata
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. 217 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, sok z cytryny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Chicken Piccata, Chicken Piccata, oraz Chicken Piccata.
Instrukcje
Użyj ostrego noża, aby pokroić pierś z kurczaka na pół. Powinieneś skończyć z dwoma cienkimi filetami, które są lustrzanymi odbiciami siebie nawzajem. Jeśli nie masz ostrego noża lub nie jesteś zbyt pewny swoich umiejętności nożowych, możesz również włożyć pierś do dużej torby z suwakiem i uderzyć młotkiem, aż będzie miała grubość około 1/2".
Mąkę umieścić w płytkiej misce. Następnie obficie sól i pieprz kurczaka, a następnie zanurz go w mące, aby nadać mu lekką powłokę. Trzymaj kurczaka w powietrzu i stuknij go kilka razy drugą ręką, aby odkurzyć nadmiar mąki.
Dodać olej do patelni i podgrzewać na średnim ogniu, aż olej połyskuje i jest gorący, ale nie pali.
Umieścić dwa kawałki kurczaka na patelni i smażyć bez przeszkód, aż zaczniesz widzieć krawędzie zaczynają się Tan Kolor (około 2 minut). Odwróć kurczaka na drugą stronę, a następnie brązową.
Przełożyć ugotowanego kurczaka na talerz, a następnie usmażyć pozostałe dwa kotlety. Aby zrobić sos, odcedzić wszystko oprócz łyżki oleju, a następnie dodać mielone szalotki. Smażyć na miękko i pachnąco.
Dodaj bulion z kurczaka, a następnie gotuj, aż nie zostanie prawie żaden płyn.
Dodać sok z cytryny i miód, a następnie wymieszać z masłem. Wyłączyć ogień, następnie dodać natkę pietruszki, kapary i skórkę z cytryny.
Wlać sos z kurczaka, a następnie podawać natychmiast.