Chicken-Cukinia Chilaquiles
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj Chicken-cukinia Chilaquiles. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,95 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 761 kalorii, 30g białka, oraz 48g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś tortille kukurydziane, olej roślinny, cukinię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać cebulę, możesz podążać za tym daniem głównym z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chilaquiles z czarnej fasoli i cukinii, Chilaquiles-Zapiekanka Tortilla Ze Szpinakiem I Cukinią, oraz Chicken Chilaquiles dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę tortilli i gotuj, obracając szczypcami, na złoty kolor, około 3 minut; odcedź na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałymi tortillami. Zmniejsz ogień do średniego i dodaj cukinię; gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będzie chrupiąca, około 2 minut. Dodaj kurczaka, salsę tomatillo, 3/4 szklanki wody i kolendrę; zagotuj i gotuj 2 minuty. W międzyczasie rozgrzej brojlery.
Rozłóż połowę smażonych tortilli w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia. Na wierzch z około połową mieszanki kurczaka i 1/2 szklanki sera. Przykryj pozostałymi tortillami, a następnie pozostałą mieszanką kurczaka i serem. Smażyć, aż ser się rozpuści, 2 do 3 minut.
Podawać z rzodkiewką, czerwoną cebulą i kolendrą.