Chicken & Sausage Manicotti
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać kurczaka & kiełbasa Manicotti spróbować. Jedna porcja zawiera 443 kalorie, 27g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Taste Of Home ma 48 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, cebulę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kiełbasa Manicotti, Kiełbasa Manicotti, oraz Kiełbasa Ser Manicotti dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku, podsmażyć grzyby, papryka i cebula w oleju do miękkości.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę dłużej. Wymieszać z sosem spaghetti i wodą.
Kurczaka posypać bazylią i przyprawą do kurczaka. Wrzuć kurczaka do niegotowanych muszli manicotti.
Rozprowadzić 1 szklankę mieszanki sosu w każdym z dwóch nasmarowanych 13-in. x 9-po. naczynia do pieczenia. Ułóż manicotti na sosie; posypać kiełbasą.
Pozostałą część sosu polać wierzchem; posypać serem.
Przykryć i zamrozić jedną zapiekankę do 3 miesięcy. Przykryć i piec pozostałą zapiekankę w 375° przez 55-65 minut lub do bąbelków i makaron jest miękki.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Aby użyć zamrożonego manicotti: rozmrozić w lodówce przez noc.
Wyjąć z lodówki 30 minut przed pieczeniem. Przykryć i piec w temperaturze 375° przez 55-65 minut lub do miękkości kurczaka i makaronu.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.