Cherry Pie III
Cherry Pie III to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 4G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, wodę, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako tani deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Wiśniowe, Domowe batoniki wiśniowe z serem śmietankowym, oraz Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry.
Instrukcje
Skrócenie pokroić na mąkę i sól za pomocą ostrzy ubijających miksera stojącego, aż okruchy będą wielkości grochu.
Mieszaj ręcznie w zimnej wodzie, aż ciasto się utrzyma. Ciasto podzielić na pół i uformować na dwa dyski. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce do schłodzenia przez, 30 minut do 1 godziny.
Rozwałkuj jeden dysk ciasta w 11-calowe koło. Wyłóż 9-calową patelnię z ciastem. Przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Rozwałkuj ciasto na wierzchnią skórkę, przenieś je na talerz lub blachę do pieczenia i włóż do lodówki.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku, aby się rozgrzać.
Umieść wiśnie, cukier i skrobię kukurydzianą w średniej wielkości rondlu bez aluminium. Pozostawić mieszaninę na 10 minut lub aż cukier wyciągnie soki z wiśni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Obniżyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę, lub aż soki zagęścić i stać się półprzezroczyste.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać z masłem i ekstraktem z migdałów. Pozostaw nadzienie do ostygnięcia do lata.
Wlać nadzienie do skorupki ciasta. Przykryć wierzchnią skorupą, zacisnąć krawędzie, aby uszczelnić i wyciąć otwory wentylacyjne na parę.
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni F (190 stopni C) na blasze do pieczenia przez 45 do 55 minut lub do momentu, gdy skorupa będzie złotobrązowa. Pozostawić do ostygnięcia na kilka godzin przed krojeniem.