Cheesy Polenta-Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów

Cheesy Polenta-Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Cheesy Polenta-Green Tomato Gratin. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 219 kalorii, 10g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Serowy Polentan i zapiekanka z szynką, Zielony Chili Cheesy Polenta, oraz Nadziewana czerwona papryka z serowym Polentanem i Zielonymi Chiles.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Aby przygotować polentę, połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Stopniowo mieszaj w mączce kukurydzianej, stale mieszając. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub aż gruby, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Rozprowadzić mieszaninę w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Aby przygotować pomidory, rozgrzej olej na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Dodaj pomidora i następne 5 składników (przez czosnek); smażyć 6 minut lub aż pomidor będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
6
Zdjąć z ognia; wymieszać posiekaną kolendrę. Łyżka mieszanki pomidorowej na polentę; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
PolentaPolenta
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
7
Piec w 425 przez 20 minut lub do lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia7
Magazyn