Chard Szwajcarski z orzeszkami piniowymi i rodzynkami
Szwajcarski Chard z orzeszkami piniowymi i rodzynkami może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 25. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać złote rodzynki, masło, szwajcarski chard, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 41 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard Szwajcarski z rodzynkami i orzeszkami piniowymi, Chard Szwajcarski Z Rodzynkami I Orzeszkami Piniowymi, oraz Chard Szwajcarski z rodzynkami i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grzać orzeszki piniowe na małej, suchej patelni na średnim ogniu, stale potrząsając patelnią, aż lekko rumiane i pachnące, 2 do 3 minut.
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Ścięte łodygi z chard; wykończenia końców.
Pokrój łodygi w plasterki 1/4 cala. Pokrój liście w poprzek na paski o szerokości 1/2 cala.
Masło rozpuścić w garnku na średnim ogniu. Gotować łodygi chard, mieszając, aż zmiękną, 2 do 4 protokół. Wymieszać z rodzynkami i 1/2 szklanki wody. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty lub aż rodzynki będą miękkie.
Dodaj liście partiami, spychając gotowane warzywa, aby zrobić miejsce dla nowych, gdy więdną. Gotować, często mieszając, aż chard będzie miękki, ale nadal lekko chrupiące, 3 do 5 minut.
Tuż przed podaniem odcedzić nadmiar płynu i wrzucić mieszankę z orzeszkami pinii i octem. Doprawić solą i pieprzem.