Chard szwajcarski - ricotta Galettes z jajek sadzonych
Szwajcarski Chard-Ricotta Galettes z jaj sadzonych może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 371 kalorii, 21g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, proste ciasto crust, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól morską, można śledzić to danie główne z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polenta Galettes With Por & Swiss Chard, Penne ze szwajcarską Chardą i ricottą, oraz Szwajcarskie ciasta z Chardą i ricottą.
Instrukcje
Przykryć i schłodzić ciasto proste 1 godzinę lub przez noc.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj chard, i gotować około 1 minutę lub aż tylko zwiędnie. Odstawić do ostygnięcia.
W średniej misce ubić 2 jajka. Wymieszać z serem ricotta i kolejnych 6 składników. Wymieszać schłodzony chard.
Lekko posmarować 2 duże blachy do pieczenia lub linii każdy z pergaminem. Każdą skorupę ciasta podzielić równomiernie na 3 kawałki.
Zwiń każdy kawałek w 6-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni.
Umieścić na przygotowanych blachach do pieczenia.
Umieść około 1/3 szklanki mieszanki jaj w środku każdej skórki. Złóż około 1 cala skorupy wokół mieszaniny, szczypanie krawędzi razem, aby utworzyć obręcz o swobodnej formie.
Połącz 1 jajko i mleko; wymieszaj Na Zewnątrz każdej galetki.
Piec 20 do 25 minut lub aż brzegi zaczną brązowieć.
Roztopić masło w bardzo dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Smażyć pozostałe 6 jajek do pożądanego stopnia doneness.
Umieścić 1 jajko na każdej galette.
Posypać dodatkową solą i pieprzem.