Kurczak Curry-Pomarańczowy
Curry-Pomarańczowy kurczak może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 369 kalorii, 23G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz czosnek, papryka, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest dobre. Spróbuj Pomarańczowy Kurczak Curry, kurczak Andhra curry-kodi kura z sosem (proste curry z kurczaka ), oraz [Recenzja - produkt] Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podczas gdy ryż gotuje, połącz kurczaka i mąkę w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Uszczelnij torebkę i delikatnie wstrząśnij, aby pokryć kurczaka.
Przykryj patelnię nieprzywierającą sprayem do gotowania; dodaj olej.
Umieścić na średnim ogniu do gorąca.
Dodać paprykę i czosnek; gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Dodać kurczaka i gotować, stale mieszając, 6 minut lub aż kurczak jest lekko rumiane.
Dodać bulion, Marmolada, i curry; gotować 5 minut lub aż kurczak jest zrobione, często mieszając.