Ceviche Peruwiańskie
Przepis peruwiański Ceviche jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sok z limonki, sól koszerna, ucho kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Don Ceviche {} i Ceviche Peruwiańska Kuchnia książka kucharska {giveaway}, Ceviche de Mango (Mango Ceviche) od Ceviche: Kuchnia Peruwiańska, oraz Ceviche Peruwiańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sito o drobnych oczkach nad małą miską. Najpierw przecier 4 składniki i 4 duże kostki lodu w blenderze aż do zmiękczenia.
Dodać cebulę; pulsować 3-4 razy. Przecedź do średniej miski. W razie potrzeby wymieszać sok z małży; doprawić solą. Kryj się i wyluzuj.
Wlać wodę do dużego garnka wyposażonegoz koszem parowca na głębokość 1";doprowadzić do wrzenia.
Dodaj słodkie ziemniaki, przykryć, i gotować, aż tylko przetargu widłowego, o 30minutes.
Przełożyć na talerz; ostudzić.
W międzyczasie dodaj więcej wody do tego samego garnka, w razie potrzeby, aby zmierzyć 1"; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj ucho kukurydzy do garnka i pary, aż chrupiące-przetargu, 2-3 protokół.
Przełożyć na talerz; ostudzić całkowicie.
Połówki ziemniaków wzdłuż. Za pomocą małego ballermelon, scoop się kulki ziemniaczane i umieścić je w małej misce; odstawić.
Cutkernels z cob. Rezerwa 1/3 ziaren filiżanki (Zapisz dodatkowe jądra do innego użytku).
Pocierać dużą miskę z wyciętych stronach chile; wyrzucić.
Umieść fluke, 2/3 cebuli, leche detigre i 4 duże kostki lodu w misce; dobrze wymieszać.
Niech marynować przez 2 minuty; usunąć lód.Złożyć ziemniaki i kukurydzę; doprawić solą.
Za pomocą łyżki szczelinowej podzielić cevicheinto małych misek lub na talerze.
Drizzleceviche z leche de tigre z miski; dekoruj pozostałą cebulą i kolendrą.