CERTO® dżem z czarnych malin
CERTO® dżem z czarnych malin to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przyprawa. Ten przepis służy 128 i kosztuje 7 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 46 kalorii. Jeśli masz sok z cytryny, owoce, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Certoâ® galaretka z czarnych malin, Koktajle mleczne z czarnej maliny z krówką z czarnej maliny, oraz Certoâ® konfitura figowa.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Przed napełnieniem dobrze odcedzić słoiki.
Czarne maliny dokładnie zmiażdżyć, jedna warstwa na raz. (W razie potrzeby przecisnąć połowę miąższu przez sito, aby usunąć część nasion.) Zmierz dokładnie 3-1 / 2 szklanki przygotowanych owoców w 6-lub 8-qt. rondel. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Cukier wymieszać z przygotowanymi owocami w rondlu.
Dodać masło do zmniejszenia pienienia. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać pektyny. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 1 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 10 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)