Cebula zapiekana z rozmarynem i śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj cebulę pieczoną z rozmarynem i śmietaną. Ten przepis służy 6 i kosztuje 64 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 162 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka bulionu z kurczaka, cebuli, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z cebulą, czosnkiem i rozmarynem, Pieczone, karczochy z cebulą, cytryną, oliwkami Kalamatan i rozmarynem, oraz Pieczona dynia ze śmietaną i cebulą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Pokrój około 1/4 cala od szczytów i dna cebuli.
Przeciąć na pół w poprzek pozostawiając skórę na, i zorganizować wyciąć stronę do góry w płytkim naczyniu do pieczenia.
Zalać bulion z kurczaka połówkami cebuli, następnie skropić oliwą z oliwek. Obficie doprawić solą, pieprzem i rozmarynem.
Umieść na arkuszu cookie, aby złapać wszelkie rozpryski, które mogą wystąpić.
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż cebula będzie łatwo przekłuta nożem, a płyn zmniejszy się o 1/
Wyjąć naczynie z piekarnika i zalać cebulą śmietaną. Wróć do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż soki na patelni lekko się zagęszczą i cebula będzie rumiana, do 30 minut.