Cebula Zapiekana Nadziewana Warzywami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj nadziewanej warzywami pieczonej cebuli. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 153 kalorie. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś paski boczku, bulion wołowy, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pieczone Nadziewane Cebule, Pieczone Nadziewane Cebule, oraz Pieczone Nadziewane Słodkie Cebule.
Instrukcje
Cięcie 1/2 cala. od góry każdej cebuli; trim dół tak cebula siedzi płasko. Wyjmij środek, zostawiając 1/2-in. shell. Posiekać pozostałą cebulę; odstawić 1/2 szklanki (odrzucając pozostałą cebulę lub zachowując do innego użycia).
Włożyć cebulę do holenderskiego piekarnika i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować przez 8-10 minut.
Tymczasem, na dużej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż chrupiące.
Wyjąć do ręczników papierowych; odcedzić, zastrzegając 1 łyżeczkę kapieli. W tej samej patelni, podsmażyć posiekaną cebulę, marchew i papryka w kapieli przez 8 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bułką tartą, natką pietruszki, masłem, solą, pieprzem i boczkiem.
Odcedzić łuski cebuli; wypełnić każdy z około 1/3 szklanki mieszanki warzywnej.
Miejsce w niezdobytym płytkim 3-qt. naczynie do pieczenia.
Zalać bulionem cebulę. Przykryć i piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do ogrzania.