Ciasto Migdałowo-Szafranowe

Ciasto Migdałowo-Szafranowe
Ciasto migdałowo-szafranowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis służy 20. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki pomarańczowej, śmietany, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Francuskie Ciasto Migdałowo-Szafranowe, Szafran i Prażone lody migdałowe, oraz Migdałowo-Pistacjowe Gotowane Z Lukrem Szafranowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
2
Lekko posmaruj i mąkę 2 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
3
Mleko rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj szafran i skórkę. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu; zdjąć z ognia, i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
5
W dużej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszać z solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Ubij razem masło i pastę migdałową ze średnią prędkością w misce elektrycznego miksera wyposażonego w mocowanie wiosła około 3 minut lub do kremowego. Stopniowo dodawać cukier puder i ubijać, aż będzie puszysty, zeskrobując boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Pasta MigdałowaPasta Migdałowa
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać mieszankę mąki na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając ze średnią prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
8
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę mleka; beat tylko do wymieszania. Nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
9
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Delikatnie wstrząśnij patelniami lub użyj szpatułki, aby wygładzić wierzchołki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
10
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
11
Ostudzić w patelniach na stojakach z drutu 5 minut.
12
Wyjąć z patelni i podawać na ciepło, posypane większą ilością cukru pudru lub skropione sokiem pomarańczowym w połączeniu z 2 do 3 łyżek cukru pudru, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
13
* Mąkę wymieszać przed pomiarem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
14
** Nie stosować marcepanu, który zawiera dodatek cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
TrudnośćTwardy
Gotowe W20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn