Ciasto Migdałowo-Szafranowe
Ciasto migdałowo-szafranowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis służy 20. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka skórki pomarańczowej, śmietany, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Francuskie Ciasto Migdałowo-Szafranowe, Szafran i Prażone lody migdałowe, oraz Migdałowo-Pistacjowe Gotowane Z Lukrem Szafranowym.
Instrukcje
Lekko posmaruj i mąkę 2 (8-calowe) okrągłe patelnie do ciast.
Mleko rozgrzać w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szafran i skórkę. Doprowadzić tylko na wolnym ogniu; zdjąć z ognia, i odstawić.
W dużej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Wymieszać z solą.
Ubij razem masło i pastę migdałową ze średnią prędkością w misce elektrycznego miksera wyposażonego w mocowanie wiosła około 3 minut lub do kremowego. Stopniowo dodawać cukier puder i ubijać, aż będzie puszysty, zeskrobując boki.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu. Stopniowo dodawać mieszankę mąki na przemian z kwaśną śmietaną, zaczynając i kończąc mieszanką mąki i ubijając ze średnią prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Dodaj zarezerwowaną mieszaninę mleka; beat tylko do wymieszania. Nie przesadzaj.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Delikatnie wstrząśnij patelniami lub użyj szpatułki, aby wygładzić wierzchołki.
Piec w temperaturze 350 przez 25 do 30 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka ciasta wyjdzie czysty.
Ostudzić w patelniach na stojakach z drutu 5 minut.
Wyjąć z patelni i podawać na ciepło, posypane większą ilością cukru pudru lub skropione sokiem pomarańczowym w połączeniu z 2 do 3 łyżek cukru pudru, w razie potrzeby.
* Mąkę wymieszać przed pomiarem.
** Nie stosować marcepanu, który zawiera dodatek cukru.