Całe Branzino pieczone w soli

Całe Branzino pieczone w soli
Całe Branzino pieczone w soli to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, gałązki pietruszki, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Branzino Z Solną Skórką, Całe Branzino pieczone w soli morskiej z aromatycznymi ziołami, oraz Solna Skorupa Branzino dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. wymieszaj sól i 5 białek w dużej misce, dodając więcej białek w razie potrzeby, aby utworzyć ziarnistą pastę. Naciśnij 1/4-calową warstwę mieszaniny soli (wystarczająco duże, aby pomieścić obie ryby) na dużej krawędzi blachy do pieczenia. Studzimy każdą całą rybę połową gałązek ziół i plasterkami cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
RybyRyby
CytrynaCytryna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Umieść rybę na mieszance soli na blasze do pieczenia. Zapakuj pozostałą mieszaninę soli nad rybą, aby całkowicie ją zamknąć. Piecz, aż termometr włożony do najgrubszej części ryb rejestruje 57°, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
Odstawić na 10 minut.
1
Za pomocą małego ostrego noża usuń skórkę i biały rdzeń z cytryny. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Pokrój każdy segment na 3 kawałki.
3
Dodać kawałki cytryny i dalej 6 składników do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Korzystając z tyłu dużej łyżki, delikatnie rozłupać skorupę solną na rybach. Podnieść i wyrzucić warstwę soli. Wyciągnij skórę z wierzchu 1 ryby. Ostrożnie podnieś górny filet z kości i przenieś na talerz. Podnieść i wyrzucić kości. Delikatnie unieś drugi filet ze skóry i przenieś na drugą płytkę. Powtórz z drugą rybą w sumie 4 talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
RybyRyby
SólSól
5
Łyżka salsy verde nad rybą, pozostawiając soki w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj rukolę do miski; wrzucić do herbu. Podziel między talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Francuzi nazywają go loup de mer, a Włosi branzino, ale to ta sama ryba-okoń Morza Śródziemnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SeabassSeabass
RybyRyby

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia43
Magazyn