Całe Branzino pieczone w soli
Całe Branzino pieczone w soli to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 384 kalorie, 45g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 5,15 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, gałązki pietruszki, cytrynę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone Branzino Z Solną Skórką, Całe Branzino pieczone w soli morskiej z aromatycznymi ziołami, oraz Solna Skorupa Branzino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. wymieszaj sól i 5 białek w dużej misce, dodając więcej białek w razie potrzeby, aby utworzyć ziarnistą pastę. Naciśnij 1/4-calową warstwę mieszaniny soli (wystarczająco duże, aby pomieścić obie ryby) na dużej krawędzi blachy do pieczenia. Studzimy każdą całą rybę połową gałązek ziół i plasterkami cytryny.
Umieść rybę na mieszance soli na blasze do pieczenia. Zapakuj pozostałą mieszaninę soli nad rybą, aby całkowicie ją zamknąć. Piecz, aż termometr włożony do najgrubszej części ryb rejestruje 57°, około 20 minut.
Za pomocą małego ostrego noża usuń skórkę i biały rdzeń z cytryny. Pracując nad misą, przeciąć między membranami, aby uwolnić segmenty.
Pokrój każdy segment na 3 kawałki.
Dodać kawałki cytryny i dalej 6 składników do miski.
Korzystając z tyłu dużej łyżki, delikatnie rozłupać skorupę solną na rybach. Podnieść i wyrzucić warstwę soli. Wyciągnij skórę z wierzchu 1 ryby. Ostrożnie podnieś górny filet z kości i przenieś na talerz. Podnieść i wyrzucić kości. Delikatnie unieś drugi filet ze skóry i przenieś na drugą płytkę. Powtórz z drugą rybą w sumie 4 talerze.
Łyżka salsy verde nad rybą, pozostawiając soki w misce.
Dodaj rukolę do miski; wrzucić do herbu. Podziel między talerze.
Francuzi nazywają go loup de mer, a Włosi branzino, ale to ta sama ryba-okoń Morza Śródziemnego.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.