Cała kaczka z zielonym pieprzem

Cała kaczka z zielonym pieprzem
Cała kaczka z zielonym pieprzem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1329 kalorii, 39g białka, oraz 123g tłuszczu każdy. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka miodu, Marsali, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać marsala można śledzić to danie główne z Sticky Orange & Marsala pudding jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj 5-przyprawowa Kaczka Confit z różowym pieprzem granat glazura, Piersi z kaczki w sosie z zielonego pieprzu, oraz Łosoś z grejpfrutem różowo-pieprzowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F i ułóż stojak piekarnika na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Usuń wnętrzności kaczki i zarezerwuj je do innego użycia lub wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
4
Usuń wszelkie luźne kieszenie tłuszczu otaczające jamę. Doprawić wnętrze kaczki solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
5
W garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić kaczkę, połącz wodę, 3/4 szklanki sosu sojowego i 1/3 szklanki miodu. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
MiódMiód
WodaWoda
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodać solankę z zielonego pieprzu, obniżyć ogień i zanurzyć kaczkę, od strony piersi w dół, do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
SolankaSolanka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Pozwól mu gotować na wolnym ogniu 30 sekund, fastrygując górną stronę płynem.
8
Wyjmij kaczkę i ułóż ją, od strony piersi w dół, na patelni wyposażonej w stojak, który podnosi ją z dna patelni. Stojak pozwoli na cyrkulację gorącego powietrza wokół niego podczas gotowania. (Uwaga kucharza: najlepiej, kaczka powinna siedzieć na noc, aby smaki się stopiły z mięsem i aby skóra wyschła. Będzie to oznaczać bardziej chrupiącą skórę po ugotowaniu kaczki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Umieść patelnię do pieczenia w piekarniku i zmniejsz temperaturę do 400 stopni F. odczekaj około 15 minut czasu pieczenia dla każdego funta kaczki. Gotować od 20 do 25 minut, wyjąć patelnię z piekarnika, a następnie odwrócić kaczkę. Za pomocą bastera do indyka usuń nadmiar tłuszczu z dna patelni do pieczenia i przenieś go do żaroodpornej miarki do cieczy. Odstawić kaczkę do piekarnika i gotować przez kolejne 45 minut DO1 godziny, w zależności od wielkości kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BasterBaster
PiekarnikPiekarnik
10
W międzyczasie, w średnim garnku, połączyć ocet szampański z pozostałym 1/4 szklanki sosu sojowego, 1/4 szklanki miodu, Marsala i zarezerwowane zielone ziarna pieprzu. Doprowadzić składniki do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło i gotować delikatnie, umożliwiając zmniejszenie glazury i smaki do mieszania. Smak przypraw. Pozwól mu gotować, aż wszystkie smaki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SzampańskiOcet Szampański
Zielony PieprzZielony Pieprz
PrzyprawyPrzyprawy
Sos SojowySos Sojowy
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
GlazuraGlazura
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Wyjmij kaczkę z piekarnika i zalej ją kroplami na dnie patelni. Kaczka powinna zarejestrować się około 150 F, gdy natychmiastowy odczyt termometru jest włożony do mięsa w udach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
12
Przenieść go na talerz i wlać połowę glazury na piersi i udo mięsa. Pozostałą glazurę należy zarezerwować do poszycia. Pozwól ptakowi "odpocząć" przez około 15 minut. Pokrój kaczkę i ułóż na półmisku. W razie potrzeby doprawić miąższ solą i polać pozostałą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Cała KaczkaCała Kaczka
MięsoMięso
SólSól
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Magazyn