Casonsei
Casonsei to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 47g białka, 60g tłuszczu i w sumie 1242 kalorii. Za $2.25 za porcję, ten przepis okładki 42% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mleka, masła, cynamonu i kiełbasy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest dobre. Podobne przepisy obejmują Casônsèi z Val Camonica.
Instrukcje
Aby zrobić makaron: zrób kopiec mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrób dołek na środku mąki i dodaj jajka i olej. Za pomocą widelca ubij jajka i olej i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
Gdy rozszerzasz studnię, popychaj mąkę do góry, aby zachować kształt studni. Nie martw się, że ta początkowa faza wygląda niechlujnie. Ciasto połączy się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy uzyskasz spójną masę, usuń ciasto z deski i usuń resztki chrupiących kawałków. Lekko posmaruj deskę mąką i kontynuuj ugniatanie jeszcze przez 3 minuty. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Kontynuuj ugniatanie przez kolejne 3 minuty, pamiętając o odkurzeniu deski w razie potrzeby. Zawiń ciasto w pastic i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rzuć do najcieńszego ustawienia na maszynie do makaronu.
Uwaga: nie pomijaj części ugniatającej lub spoczynkowej tego przepisu. Są niezbędne do lekkiego makaronu.
Do nadzienia: do miski włożyć ziemniaki, bułkę tartą, mięso i ser i wymieszać widelcem.
Stopniowo dodawaj mleko, aż masa się połączy i dopraw solą, pieprzem i szczyptą cynamonu.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Rozwałkuj makaron i wytnij arkusz poziomo.
Wytnij każdy pasek na 4-calowe paski, aby uzyskać prostokąty o długości 4 cali i szerokości 3 cali.
Umieść 1 łyżkę farszu na środku każdego kawałka i złóż wzdłuż na pół. Naciśnij krawędzie, aby uszczelnić i pociągnij lekko do przodu na krawędziach, aby utworzyć kształt półksiężyca.
Włożyć do wrzącej wody i gotować do "al dente".
W międzyczasie rozpuść masło i wywar cielęcy. Wymieszaj, aby obtoczyć startym serem i podawaj.