Carpaccio Z Rukolą, Cytryną I Olejem Truflowym
Need a bezglutenowa, pierwotna, przyjazna dla fodmap i דל פחמימות,zna przystawka? Carpaccio z rukolą, cytryną i olejem truflowym może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka rukoli, oliwy z oliwek, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z finecooking.com ma 42 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Carpaccio z łosia z grillowanymi tortillami kukurydzianymi i rukolą z cytrynowym winegretem, Grillowana sałatka ze szparagami i rukolą z sosem cytrynowo-truflowym, oraz Carpaccio Wołowe Z Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zawiń wołowinę w folię i dokręć każdy koniec jak kiełbasę, aby wołowina miała schludny kształt. Przechowywać w lodówce na godzinę przed krojeniem. Schłodzić talerze do serwowania w lodówce zbyt. Tuż przed krojeniem wołowiny, ułóż talerze i umieść kroplę lub dwie oliwy z oliwek i trochę soli na każdym z nich; to da wołowinie lepszą głębię smaku i zapobiegnie jej przywieraniu. Odetnij cały tłuszcz z wołowiny, a następnie pokrój mięso tak cienko, jak to możliwe.
Ułóż cztery kwadraty folii na powierzchni roboczej.
Umieść taką samą ilość pokrojonej wołowiny na każdym kawałku plastiku, ustawiając plasterki tak, aby nie nakładały się na siebie. Top z innym arkuszem folii i naciśnij w dół, aby uszczelnić. Za pomocą wałka do ciasta, delikatnie dotknij wołowiny tak, że rozprzestrzenia się i staje się cienki wafel i, jeśli to możliwe, o tym samym rozmiarze, jak płyta masz zamiar służyć go na.
Zdejmij górną warstwę folii i odwróć carpaccio na talerz. Oderwij drugi kawałek folii.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek i palcami rozprowadzić olej na całym mięsie (zapobiega to zmianie koloru i wysychaniu). W misce Ubierz rukolę z 2 łyżeczkami. oliwy z oliwek, trochę pieprzu i kilka płatków soli morskiej, dobrze mieszając.
Dodaj trochę soku z cytryny do smaku(musi być ostry, ale nie na tyle, aby nakręcać Oczy). Rozrzuć ubraną rukolę na talerzach carpaccio, a następnie wióry Parmigiano.
Skropić olejem truflowym. Zmielić trochę więcej pieprzu i podawać każdy talerz z klinem cytryny.
Oceń ten przepis i zobacz opinie