Carom Seeds Poori
Carom Seeds Poori może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 125 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest solidne. Spróbuj aloo poori, jak zrobić aloo poori / punjabi aloo poori, poori bhaji lub batata bhaji-maharashtrian poori bhaji, oraz Bhel Poori dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub ręcznie wymieszać wszystkie suche składniki, a następnie dodać olej roślinny, a następnie 1/3 szklanki wody, mieszając, aż powstanie gładkie, satynowe, twarde ciasto.
W razie potrzeby dodaj więcej wody. Jędrniejsze ciasto pomaga lepiej nadmuchać poori, a także wchłonąć mniej oleju podczas smażenia.
Obrócić ciasto na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 5 minut.
Umieścić w naoliwionej misce. Przykryj folią i pozostaw na 30 minut.
Ciasto podzielić na 8 równych porcji i zwinąć w kulki. Nałożyć olej po przeciwnych stronach kulek ciasta i spłaszczyć każdą z wałkiem do ciasta na okrągły dysk o średnicy od 3 do 4 cali.
Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi. Napełnij średni rondel lub patelnię o dużym dnie trzecią pełną olejem rzepakowym, około 4 cali i ustaw go na średnim ogniu; podgrzać do 177°. Przetestuj olej, upuszczając mały kawałek ciasta. Olej jest gotowy, jeśli ciasto skwierczy po kontakcie i zaczyna brązowieć w ciągu minuty. Pieczywo smażyć w głębokim tłuszczu, po jednym na raz, aż będzie złocisto brązowe, 3 do 4 minut, obracając raz, aby upewnić się, że nadmuchuje. Naciśnięcie ciasta delikatnie pod powierzchnią oleju łyżką szczelinową podczas smażenia poori pomaga go nadmuchać.
Umieść pooris na wyłożonej blasze, aby osuszyć i natychmiast podawać.
Odmiana: nasiona mięty i kminku Poori
Zrobić zgodnie z powyższym wskazaniem, zastępując 10 świeżych liści mięty, mielone, 1 łyżka suszonych liści mięty i 1/4 łyżeczki nasion kminku, grubo zmielone nasiona karom.
Od smaków po pierwsze: kulinarna podróż Indyjskiego szefa kuchni autorstwa Vikasa Khanny. Przepisy Copyright © 2011 by Vikas Khanna; Fotografia © 2011 Vikas Khanna, Andrew Blackmore-Dobbyn, and Ronnie Bhardwaj. Opublikowane przez Lake Isle Press.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling