Carom Seeds Poori

Carom Seeds Poori
Carom Seeds Poori może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 125 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, mąkę, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 40%, co jest solidne. Spróbuj aloo poori, jak zrobić aloo poori / punjabi aloo poori, poori bhaji lub batata bhaji-maharashtrian poori bhaji, oraz Bhel Poori dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym lub ręcznie wymieszać wszystkie suche składniki, a następnie dodać olej roślinny, a następnie 1/3 szklanki wody, mieszając, aż powstanie gładkie, satynowe, twarde ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
CiastoCiasto
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
W razie potrzeby dodaj więcej wody. Jędrniejsze ciasto pomaga lepiej nadmuchać poori, a także wchłonąć mniej oleju podczas smażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Obrócić ciasto na obsypaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
4
Umieścić w naoliwionej misce. Przykryj folią i pozostaw na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Ciasto podzielić na 8 równych porcji i zwinąć w kulki. Nałożyć olej po przeciwnych stronach kulek ciasta i spłaszczyć każdą z wałkiem do ciasta na okrągły dysk o średnicy od 3 do 4 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
6
Wyłóż arkusz z ręcznikami papierowymi. Napełnij średni rondel lub patelnię o dużym dnie trzecią pełną olejem rzepakowym, około 4 cali i ustaw go na średnim ogniu; podgrzać do 177°. Przetestuj olej, upuszczając mały kawałek ciasta. Olej jest gotowy, jeśli ciasto skwierczy po kontakcie i zaczyna brązowieć w ciągu minuty. Pieczywo smażyć w głębokim tłuszczu, po jednym na raz, aż będzie złocisto brązowe, 3 do 4 minut, obracając raz, aby upewnić się, że nadmuchuje. Naciśnięcie ciasta delikatnie pod powierzchnią oleju łyżką szczelinową podczas smażenia poori pomaga go nadmuchać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
ChlebChleb
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
7
Umieść pooris na wyłożonej blasze, aby osuszyć i natychmiast podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Odmiana: nasiona mięty i kminku Poori
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
MiętaMięta
9
Pudinay wali poori
10
Zrobić zgodnie z powyższym wskazaniem, zastępując 10 świeżych liści mięty, mielone, 1 łyżka suszonych liści mięty i 1/4 łyżeczki nasion kminku, grubo zmielone nasiona karom.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
AjwainAjwain
Nasiona KminkuNasiona Kminku
11
Od smaków po pierwsze: kulinarna podróż Indyjskiego szefa kuchni autorstwa Vikasa Khanny. Przepisy Copyright © 2011 by Vikas Khanna; Fotografia © 2011 Vikas Khanna, Andrew Blackmore-Dobbyn, and Ronnie Bhardwaj. Opublikowane przez Lake Isle Press.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern można połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn