Caramel-Pecan Bûche de Noël

Caramel-Pecan Bûche de Noël
Karmelowo-orzechowy Bûche de Noël może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.48 za porcję. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, cukier puder, bourbon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Spróbuj Czekolada i Solony Karmel Bûche de Nöel, Bûche de Noël, oraz Buche De Noel dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 17x12x1-cala obramowana blacha do pieczenia z pergaminem; papier maślany. Orzechy pulsacyjne i mąkę w procesorze, aż orzechy zostaną drobno posiekane (nie zmielone). Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka i sól w bardzo dużej misce, aż spieniony. Po uruchomieniu miksera stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka z 1/3 szklanki cukru i bourbon w dużej misce, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać mieszaninę żółtkową do mieszaniny białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
3
Posypać orzechy; delikatnie złożyć, aż prawie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
4
Dodać masło; złożyć delikatnie, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Wlać do przygotowanej blachy do pieczenia, delikatnie rozprowadzając ciasto, tworząc równomierną warstwę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Piec ciasto, aż krawędzie zaczną brązowieć i ciasto jest twarde w dotyku, o 14 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Wymieszać 1 1/4 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynu, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, około 9 minut (czas zależy od wielkości patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Wyjąć z ognia; natychmiast dodać śmietanę(mieszanina energicznie bąbelkuje).
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
3
Ubij masło, bourbon i sól. Mieszaj na średnim ogniu, aż wszystkie kawałki karmelu rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przełożyć 1 szklankę sosu karmelowego do małego dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
5
Do pozostałego karmelu w rondlu dodaj czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Odstawić ciepła 5 minut; trzepaczka do gładkiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Odstawić lukier aż do smarowania, mieszając od czasu do czasu, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9
Rozprowadź 1 szklankę lukru na torcie w równej warstwie. Zaczynając od 1 długiej strony i używając pergaminu jako pomocy, zwiń ciasto w stylu galaretki. Zaczynając 1 cal od każdego końca ciasta, odetnij 3-calowy kawałek po przekątnej z każdego końca. Ułóż ciasto, szew w dół, na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
10
Spread cut stronie każdego 3-calowy kawałek ciasta z niektórych lukier. Przymocuj 1 kawałek ciasta, lukier od strony dołu, do góry ciasta w pobliżu 1 końca. Przymocuj drugi kawałek do boku ciasta na przeciwległym końcu. Ciasto przykryć pozostałym lukrem. Uruchom widelec w koncentrycznych kręgach na końcach ciasta. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć luźno woskowanym papierem i odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
11
Dekoruj talerz liśćmi.
12
Ciasto posypać lekko cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
13
Ciasto pokroić w plasterki i podawać z bananami, w razie potrzeby, lodami i sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BananBanan
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia4
Magazyn