Karmelowo-orzechowy Bûche de Noël może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.48 za porcję. Jeśli masz pod ręką mąkę uniwersalną, cukier puder, bourbon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Spróbuj Czekolada i Solony Karmel Bûche de Nöel, Bûche de Noël, oraz Buche De Noel dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 17x12x1-cala obramowana blacha do pieczenia z pergaminem; papier maślany. Orzechy pulsacyjne i mąkę w procesorze, aż orzechy zostaną drobno posiekane (nie zmielone). Za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka i sól w bardzo dużej misce, aż spieniony. Po uruchomieniu miksera stopniowo ubijaj w 1/4 szklanki cukru, ubijając aż do uzyskania sztywnych szczytów. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka z 1/3 szklanki cukru i bourbon w dużej misce, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
żółtko Jaja
Orzechy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Blacha Do Pieczenia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Dodać mieszaninę żółtkową do mieszaniny białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Jajko
3
Posypać orzechy; delikatnie złożyć, aż prawie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
4
Dodać masło; złożyć delikatnie, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
5
Wlać do przygotowanej blachy do pieczenia, delikatnie rozprowadzając ciasto, tworząc równomierną warstwę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
6
Piec ciasto, aż krawędzie zaczną brązowieć i ciasto jest twarde w dotyku, o 14 protokół. Schłodzić w patelni na stelażu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
1
Wymieszać 1 1/4 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło; gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynu, czasami wirując patelnię i szczotkując boki mokrą szczotką do ciasta, około 9 minut (czas zależy od wielkości patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Wyjąć z ognia; natychmiast dodać śmietanę(mieszanina energicznie bąbelkuje).
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
3
Ubij masło, bourbon i sól. Mieszaj na średnim ogniu, aż wszystkie kawałki karmelu rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe Bitki
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Przełożyć 1 szklankę sosu karmelowego do małego dzbanka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Karmelowy
5
Do pozostałego karmelu w rondlu dodaj czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Karmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Odstawić ciepła 5 minut; trzepaczka do gładkiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
7
Przenieś do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Odstawić lukier aż do smarowania, mieszając od czasu do czasu, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
9
Rozprowadź 1 szklankę lukru na torcie w równej warstwie. Zaczynając od 1 długiej strony i używając pergaminu jako pomocy, zwiń ciasto w stylu galaretki. Zaczynając 1 cal od każdego końca ciasta, odetnij 3-calowy kawałek po przekątnej z każdego końca. Ułóż ciasto, szew w dół, na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Funtów Jeżyn (około
Galaretka
Rolka
10
Spread cut stronie każdego 3-calowy kawałek ciasta z niektórych lukier. Przymocuj 1 kawałek ciasta, lukier od strony dołu, do góry ciasta w pobliżu 1 końca. Przymocuj drugi kawałek do boku ciasta na przeciwległym końcu. Ciasto przykryć pozostałym lukrem. Uruchom widelec w koncentrycznych kręgach na końcach ciasta. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć luźno woskowanym papierem i odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lukier
Funtów Jeżyn (około
11
Dekoruj talerz liśćmi.
12
Ciasto posypać lekko cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
13
Ciasto pokroić w plasterki i podawać z bananami, w razie potrzeby, lodami i sosem.