Caramel Apple Creme Brulee
Caramel Apple Creme Brulee to śródziemnomorski przepis, który serwuje 6. Ten deser ma 478 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Za 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 306 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanillanu, polewę do lodów karmelowych, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 32%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Hybrydowy Karmel Creme Brulee Apple, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}.
Instrukcje
Umieść jabłka w naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej; zalej wodą. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 3-4 minuty lub do miękkości; dobrze odcedź. Ułóż jabłka na dnie sześciu 6 uncji. ramekiny lub kubki z kremem. Na wierzch polewą karmelową; odstawić.
W małym rondelku wymieszaj 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki brązowego cukru i cynamonu; wymieszać ze śmietaną.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki.
Zdejmij z ognia;wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami. Wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Dodaj wanilię.
Wlać do przygotowanych kokilek.
Umieść kokilki na blasze do pieczenia; dodaj 1 cal. wrzącej wody do patelni.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy środki się ustawią (mieszanina będzie się kołysać).
Wyjmij kokilki z łaźni wodnej; ostudzić przez 10 minut. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Jeśli używasz palnika creme brulee, połącz pozostałe cukry i posyp równomiernie kremem.
Podgrzej cukier pochodnią, aż się skarmelizuje.
Jeśli opiekasz budynie, umieść kokilki na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Połącz pozostałe cukry; posyp budyniem. Broil 8 w. od ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizacji cukru. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny lub do stwardnienia.
Polecane wino: Szampan, Tawny Port, Sauternes
Creme Brulee działa naprawdę dobrze z szampanem, Tawny Port i Sauternes. Sauternes, Tawny Port i szampan uzupełniają kremowy creme brulee. Szampan Buena Vista La Victoire Brut z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Buena Vista La Victoire Brut Champagne
Wina jasny, trwały złoty kolor jest wzmocniony atrakcyjnym, trwałym ciągiem bąbelków. Elegancki, gęsty, złożony bukiet ujawnia szeroką gamę aromatów, takich jak kwiat lipy, nuty tostowego chleba i miodu. Wspaniałe odczucie w ustach wina jest pełne i bogate, ale dobrze wyważone, pozostawiając zachwycającą świeżość na podniebieniu. Mieszanka: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay