Caramel Apple Creme Brulee

Caramel Apple Creme Brulee
Caramel Apple Creme Brulee to śródziemnomorski przepis, który serwuje 6. Ten deser ma 478 kalorii, 5G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Za 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 306 powiedziałoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Halloween. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanillanu, polewę do lodów karmelowych, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 32%, to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Hybrydowy Karmel Creme Brulee Apple, Creme Caramel, Creme Brulee, Pots de Creme, oraz Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}.

Instrukcje

1
Umieść jabłka w naczyniu nadającym się do kuchenki mikrofalowej; zalej wodą. Przykryj i mikrofaluj na wysokim poziomie przez 3-4 minuty lub do miękkości; dobrze odcedź. Ułóż jabłka na dnie sześciu 6 uncji. ramekiny lub kubki z kremem. Na wierzch polewą karmelową; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
BudyńBudyń
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
W małym rondelku wymieszaj 1/4 szklanki cukru, 1/4 szklanki brązowego cukru i cynamonu; wymieszać ze śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CynamonCynamon
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdejmij z ognia;wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami. Wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wlać do przygotowanych kokilek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Umieść kokilki na blasze do pieczenia; dodaj 1 cal. wrzącej wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy środki się ustawią (mieszanina będzie się kołysać).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjmij kokilki z łaźni wodnej; ostudzić przez 10 minut. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Jeśli używasz palnika creme brulee, połącz pozostałe cukry i posyp równomiernie kremem.
10
Podgrzej cukier pochodnią, aż się skarmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
11
Podawaj natychmiast.
12
Jeśli opiekasz budynie, umieść kokilki na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Połącz pozostałe cukry; posyp budyniem. Broil 8 w. od ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizacji cukru. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny lub do stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier

Polecane wino: Szampan, Tawny Port, Sauternes

Creme Brulee działa naprawdę dobrze z szampanem, Tawny Port i Sauternes. Sauternes, Tawny Port i szampan uzupełniają kremowy creme brulee. Szampan Buena Vista La Victoire Brut z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Buena Vista La Victoire Brut Champagne
Buena Vista La Victoire Brut Champagne
Wina jasny, trwały złoty kolor jest wzmocniony atrakcyjnym, trwałym ciągiem bąbelków. Elegancki, gęsty, złożony bukiet ujawnia szeroką gamę aromatów, takich jak kwiat lipy, nuty tostowego chleba i miodu. Wspaniałe odczucie w ustach wina jest pełne i bogate, ale dobrze wyważone, pozostawiając zachwycającą świeżość na podniebieniu. Mieszanka: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn