Cappuccino Cherry Trifle
Przepis Cappuccino Cherry drobiazg można zrobić w około 35 minut. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 453 kalorii, 6G białka, oraz 25g tłuszczu na porcję. Za $1.01 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka mleka, bochenków ciasta funtowego, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Dobrze sprawdza się jako dość tani deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 20%, co nie jest tak doskonałe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Cappuccino Drobiazg, Cappuccino Mus Drobiazg, oraz Wakacje Cappuccino Drobiazg.
Instrukcje
W przypadku kremu połącz cukier, skrobię kukurydzianą, granulki kawy i kakao w dużym rondlu. Dodaj mleko i wodę, aż będą gładkie. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do uzyskania gęstej i musującej konsystencji.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość gorącej mieszanki z żółtkami; wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadź do delikatnego wrzenia; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Zdejmij z ognia; delikatnie wymieszaj wanilię. Wstaw do lodówki do ostygnięcia.
W dużej misce ubij śmietanę, aż utworzą się sztywne szczyty. Złóż 2-1 / 2 szklanki bitej śmietany do schłodzonego kremu. Odłóż pozostałą bitą śmietanę do dekoracji.
Umieść połowę kostek ciasta w 3-qt. miska na drobiazgi.
Odcedź wiśnie, rezerwując sok; posyp ciasto 3-4 łyżkami soku wiśniowego. Na wierzch polać połową wiśni, 1/3 szklanki kawałków czekolady i połową mieszanki budyniowej. Powtórz warstwy.
Udekoruj zarezerwowaną bitą śmietaną i pozostałymi kawałkami czekolady.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na drobiazgi. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Franciszka Old Vines Zinfandel z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![St. Francis Old Vines Zinfandel]()
St. Francis Old Vines Zinfandel
Kiedy mówimy "stare winorośle", mamy na myśli winorośl, która ma co najmniej pięćdziesiąt, a często nawet sto lat. Znaleźliśmy serię małych winnic w hrabstwie Sonoma, które pochodzą z przełomu ubiegłego wieku. Ze względu na ich wielki wiek, działki te dają mniej niż cztery tony na akr wyjątkowo skoncentrowanych owoców. Winorośle Petite Sirah i Alicante bouschet posadzone wśród Zinfandel dodają tekstury i koloru mieszance polnej. "Zbiory mieliśmy późno, więc niektóre winogrona stały się rodzynkami, co jeszcze bardziej intensyfikuje smaki odmianowe. Po zmiażdżeniu wino jest fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez dwanaście do osiemnastu dni, a następnie leżakowane w nowych beczkach z amerykańskiego dębu od dwunastu do piętnastu miesięcy. Wino odbywa się kolejne cztery do ośmiu miesięcy po butelkowaniu. To pulchny, warstwowy Zin o złożonych smakach czarnej wiśni, malin i czarnego pieprzu, które rozwijają się na podniebieniu."