Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Caponata, bakłażan Relish spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 145 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 686 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pastę pomidorową, cebulę, łodygę selera i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Caponata (Sycylijski Bakłażan), Sycylijski Bakłażan (Caponata), oraz Bakłażan słodko-kwaśny (caponata) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
1 wrzucić pokrojonego w kostkę bakłażana z około 2 łyżki soli i umieścić w dużej misce. Przykryj miskę płytką, która prawie pasuje do miski i zważyć ją ciężką puszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Odstawić na 1 godzinę.
3
Odcedzić bakłażan, spłukać świeżą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Dodać cebulę i seler, doprawić solą. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie mięknąć-około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Dodać czosnek. Gotować 1-2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
7
Wyjąć z patelni i odstawić. 3 przetrzyj patelnię papierowym ręcznikiem, Odwróć ogień do wysokiej i dodaj pozostałą oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
8
Niech to ciepło, aż olej jest prawie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
9
Dodaj bakłażana i rozprowadzić go w tak cienkiej warstwie, jak można w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
10
Pozostaw to skwierczeć przez 1-2 minuty przed mieszaniem, a następnie pozostaw na pełną minutę przed ponownym mieszaniem. Gotować w ten sposób przez 5-6 minut. 4
11
Dodaj mieszankę cebula-seler, pomidory, oliwki, orzeszki piniowe, kapary i płatki czerwonej papryki. Dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Ciasto Kukurydziane
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
12
Dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy i jeszcze raz wymieszać. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan jest bardzo miękki, o 8 protokół.5
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
13
Wyjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej.
14
Wymieszać z bazylią. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Caponata może być chłodzona, kryta, do 5 dni.