Cannolo Siciliano
Cannolo Siciliano wymaga ok. 12 godzin i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 50 i kosztuje 33 centów za porcję. Ta przystawka ma 261 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Mieszanka soli, wino z Marsali, ekstrakt z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 49 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Spróbuj Cannolo Siciliano, Pesco Siciliano, oraz Brokuły Siciliano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem marsala.
Dodaj marsala, w razie potrzeby, do postaci sztywnego ciasta. Przeprowadź ciasto przez wałek do ciasta.
Ciasto pokroić w owale, mniej więcej 3 na 5 cali. Owinąć ciasto wokół drewnianego patyczka. Uszczelnij dobrze uszczelniaczem do jaj.
Rozgrzej frytkownicę wypełnioną olejem sojowym do 375 stopni F.
Smażyć skorupki na złoty kolor, 10 do 15 minut, i ostudzić na wyłożonej ręcznikiem papierowym arkuszu pan. Po wystygnięciu wyjąć metalowe lub drewniane patyczki i przechowywać w szczelnym pojemniku do czasu użycia.
Ser ricotta wymieszać z cukrem.
Dodać śmietanę w razie potrzeby.
Dodaj ekstrakt waniliowy, olejek cynamonowy, cytron i chipsy czekoladowe. Przechowywać w lodówce aż potrzebne.
Wypełnić każdy cannoli z kremem ricotta z torbą ciasta lub łyżką.